Мъри с първа Мастърс победа от средата на 2017-та



Мъри с първа Мастърс победа от средата на 2017-та
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-10-2019 17:45 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Мъри постигна първа победа в турнир от сериите "Мастърс" от месец май 2017-та година, когато записа последния си успех на това на турнира в Мадрид. 


В двубой от първи кръг на "Мастърс" турнира в Шанхай, британецът се наложи след обрат над Хуан Игнасио Лондеро от Аржентина - 2:6, 6:2, 6:3. 


Последната победа на Мъри беше във втори кръг на "Мастърс" турнира в Мадрид през май 2017-та, когато надигра Мариуш Копил. Последва ранно отпадане в Рим от Фабио Фонини. Към онзи момент Мъри беше №1 в света, но сдаде трона след Уимбълдън, след което сложи край на сезона си. 


През 2018-та той участва само на един "Мастърс" турни - в Синсинати, където отстъпи на старта на Люка Пуй. Следвщата му поява в турнир от тази категория беше година по-късно - в същата надпревара, но пред този сезон, когато загуби от Ришар Гаске. Това беше и завръщането на сингъл за Мъри. 


"Условия на този корт са без съмнение най-бързите, на които съм играл след завръщането си. Беше ми доста трудно в началото, не можех да достигна навреме до топката. Чувствах се бавен, а съперникът ми диктуваше точките. В началото на втория сет успях да се справям по-добре, да правя ударите си, да вкарвам топката, да го принудя да се защитава", коментира Мъри след успеха си.


Съперник на бившия №1 в света във втори кръг ще бъде поставеният под №10 в схемата в Шанхай Фабио Фонини. Италианецът се наложи с 6:4, 6:2 над Сам Куери. 


"Винаги сме имали тежки мачове помежду си. Не е никак лесен съперник. Невероятно талантлив е. Притежава много талант в ръцете. Движи се добре. Понякога допуска сривове, но като цяло играе много силно", коментира Мъри, който води с 4:3 в преките двубои с Фонини.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини