Великобритания ще разчита на Анди Мъри за Купа Дейвис



21-10-2019 15:35 | Станко Димов

Анди Мъри ще участва в турнира за Купа „Дейвис“, който този сезон ще се проведе в рамките на една седмица през ноември в Мадрид. Новината съобщи капитанът на тима Леон Смит. Към момента потвърдените тенисисти са Дан Евънс, специалистите на двойки Джейми Мъри и Нийл Скупски, както и бившият №1 в света Анди Мъри.

Кайл Едмънд, който е в серия от 7 последователни загуби, не е включен. Очаква се последното свободно място в състава на Великобритания да заеме Камерън Нори.

Великобритания, шампион в турнира от 2016 г., попадна в една група заедно с Холандия и Казахстан.

„В следващите няколко седмици ще обявим името на последния човек в отбора ни. В добра позиция сме и можем да добавим още дълбочина в състава. Дан играе най-добрия тенис в кариерата си и напълно заслужи завръщането си в Топ 50“, коментира Смит, цитиран от „Би Би Си“.

„Беше абсолютно фантастично да видим Анди да се състезава отново. Той постигна невероятен успех с триумфа си в Антверпен. Джейми и Нийл израснаха много като двойка и постигнаха добри резултати в Синсинати, на US Open, в Пекин и Шанхай“, добави Смит.

Великобритания участва в новия формат на Купа „Дейвис“ с „уайлд кард“. В надпреварата ще се включат общо 18 нации, които ще премерят сили в турнир в рамките на една седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини