„Крадецът” Джокович луд по Италия и Милан



28-04-2011 19:06 | Станко Димов

Макар и в разгара на сезона на клей, който по принцип е запазена територия за Рафаел Надал, световният номер 2 Новак Джокович продължава да бъде повече от желана за интервю личност.

 

Броени дни преди турнира от „Мастърс 1000” сериите в Рим, журналисти от местното издание „Макс” разпитаха обстойно Ноле. Сърбинът разкри част от тайната на успеха, не скри за страстта си към футбола и Италия като държава.


„Тайната на моя успех? Крада удари на моите предшественици, като се опитвам да ги прилагам успешно и аз”, каза Джокович с неизбежната закачлива усмивка по лицето си.


„Не е толкова просто. Успехът е резултат от работата ми през последните 5 години. Израстването на един тенисист винаги отнема време. А с времето идва и опитът”, сподели сърбинът.


„Тайната на успеха е и в многото положени усилия, както и разбира се на доза късмет. Опитвам се да „крада” от ударите на най-добрите играчи в света. Взех малко от Иванишевич, Бекер, Агаси и разбира се от Сампрас, който винаги е бил моят идол”.


Разбира се Джокович не подмина и темата романтична Италия. „Харесвам всичко в тази държава. Рим е необикновен град, който не може да бъде забравен. В Милано също е много красиво. Но Италия не е само това. Харесвам още Комо, Флоренция, Капри. Калчо? Подкрепям Милан”, категорично заяви най-добрият сръбски тенисист, който каза и няколко думи за родината си.


„Сърбия не е богата държава. През годините родината ми е била белязана от толкова много войни, заради което да помагам на моите сънародници с благотворителност не е просто важно, то е задължително. Чувствам се длъжен да помогна на Сърбия да си върне това, което е загубила”, коментира Джокович. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини