Свитолина започна успешно защитата на трофея (снимки)



28-10-2019 15:36 | Станко Димов

Шампионката от миналата година Елина Свитолина започна с победа защитата на трофея от финалите на WTA. В среща от „Пурпурната група“, украинката се наложи със 7:6 (12), 6:4 над световната №2 Каролина Плишкова във втория ден от надпреварата в Шънчжън, Китай.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

В първия сет двете си размениха ранни пробиви, след което заслужени се стигна до тайбрек. Допълнителният гейм продължи цели 18 минути, а украинката успя да се наложи с 14:12 точки след грешка от бекхенд на чехкинята.

През втората част Свитолина направи пробив в седмия гейм, което се оказа решаващо за крайния изход на двубоя. За световната №8 това беше седма последователна победа на финалния турнир на WTA.

„Тайбрекът на първата част беше един от най-продължителните, в които съм участвала. Опитах се да се подготвя за силните ѝ начални удари. Исках да се движа бързо и да реагирам бързо. Малко по-бавната настилка също ми осигури време“, коментира Свитолина след двубоя.

„За мен е голяма привилегия да се завърна отново на този турнир. Все още не мога да повярвам, че го спечелих миналата година“, каза още украинката.

Вторият двубой в групата противопоставя шампионката от US Open Бианка Андрееску и световната №5 Симона Халеп.

Турнирът в Шънчжън започна в неделя, а с победи в първия ден се поздравиха Ашли Барти и Наоми Осака, които се справиха съответно с Белинда Бенчич и Петра Квитова в срещите си „Червената група“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини