Джокович: Оставам в добра позиция за първото място



04-11-2019 13:04 | Tennis24.bg

Новак Джокович спечели титлата от турнира в Париж по впечатляващ начин. През цялата седмица сърбинът не загуби нито един сет, а на финала имаше нужда от малко повече пот час да пречупи Денис Шаповалов – 6:3, 6:4.

„На финала сервирах по безупречен начин и мисля, че това беше една от причините срещата да бъде толкова кратка. Печелех лесно моите геймове и успявах да го поставя под напрежение когато той сервира“, коментира Джокович.

Въпреки триумфа, сърбинът загуби първото място в ранглистата, където от днес се завърна Рафаел Надал. Разликата между двамата е 640 точки. Водачеството в ранглистата ще бъде решено в Лондон на финалите на АТП.

„Съжалявам за Рафа и неговата контузия. Не е приятно да го виждаме контузен не само него, но и всеки един атлет по света. Оставам в добра позиция за първото място в света. Наясно съм, че трябва да спечеля всичките си двубои в Лондон. Това е изключително трудна задача, особено знаейки силата на опонентите ми. Правил съм го преди, така че няма невъзможни неща“, допълни сърбинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини