Bgbets.com Анализ: АТП Мастърс Лондон



07-11-2019 14:58 | Tennis24.bg

Другата седмица предстои едно дългоочаквано събитие в професионалния мъжки тенис – Финалите на АТП за 2019-а в Лондон. Жребият е вече изтеглен, а желязната група на турнира се очертава да бъде групата „Бьорн Борг“, където се паднаха Роже Федерер и Новак Джокович. Добрите новини за феновете на тениса обаче не свършват дотук. Рафаел Надал също потвърди участие в турнира, след оттеглянето му поради контузия от полуфиналния мач на Париж Мастърс миналата седмица. Испанецът все пак си остави вратичка, като призна, че участието му е обвързано с реакцията на тялото му, когато възобнови тренировките със сервиси. Амбицията на Надал да завоюва първия си трофей от АТП Финали обаче, както и примамливия награден фонд от 9 милиона долара, вероятно ще наклонят везните към действителна поява на корта.

 

В група „Борг“, освен Джокович и Федерер, жребият постави Доминик Тийм и Матео Беретини. В другата група „Агаси“ ще се борят Надал, Циципас, Медведев и Зверев.

 

Няма как да има лесен жребий, когато играят първите осем в ранглистата. Все пак обаче, старата лисица Федерер сигурно се чувства доста уверен в продължаването си напред от групата. Той ще трябва да се изправи срещу Джокович, но пък от друга страна Тийм и Беретини изглеждат по-лесни съперници в зала от Медведев и Зверев. Роже започва с мач срещу Тийм, когато победи доста лесно с 6-2и 6-3 миналата година в турнира. Това прави швейцареца фаворит на букмейкърите. На закрито той определено би трябвало да има превес, въпреки че иначе Тийм му води с 4-2 победи в баланса им общо. Познавачите на аристократичната игра с малката жълта топка ще имат възможността и да спечелят от този и другите мачове в Мастърса с високите коефициенти на родния букмейкър, както можете да прочетете в подробното ревю на Ефбет в bgbets.com.

 

Беретини ще направи дебюта си в Лондон. Той се промъкна до квотата си за участие заради загубата на Монфилс от Шаповалов в Берси. Все пак италианецът не е тенисист за подценяване и записва успешна 2019-а година с полуфинали на Ю Ес Оупън, Шанхай и „Ерсте Банк Оупън“ във Виена. Основното оръжие на италианеца е тежкият му първи сервис, но пък Роже буквално го прегази на Уимбълдън.

 

Разбира се, основният съперник на Федерер за първото място в групата си остава Джокович. Сърбинът показа много добра форма миналата седмица в Париж и ще се опита директно да я пренесе отвъд Ламанша.

 

В група „Агаси“ руснакът Медведев се очертава като скрит фаворит, с оглед на въпросителните около Надал и повечето време за почивка. Даниил пропусна турнирите в Москва и Виена и ще бъде свеж в Лондон. Това винаги е двойно по-важно в края на сезона. Зверев обаче сигурно също ще има какво да каже по въпроса, като шампион в миналогодишното издание на турнира. Гъркът Циципас също не бива да бъде подценяван с хъса и амбицията си за доказване. На Надал със сигурност няма да му бъде лесно, но пък испанецът отдавна е доказал, че може да победи всеки, ако е в добра кондиция.

 

На сайта на Ефбет можете да откриете актуалните коефициенти за АТП Мастърс – Лондон, както и за всички други турнири в мъжкия и женския тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини