Тийм детронира Зверев за място на финал



17-11-2019 00:01 | Николай Драганов

Доминик Тийм детронира действащия шампион от финалите на ATP Александър Зверев след победа със 7:5, 6:3 във втория полуфинал от тазгодишното издание на надпреварата.


26-годишният австриец измъкна равностоен мач, решен в няколко ключови момента. Така той ще играе в най-големия си финал на твърди кортове в неделя срещу Стефанос Циципас, надиграл Роджър Федерер в другия полуфинал.


Тийм проби в 12-тия гейм на първата част след третата двойна грешка на Зверев от началото на двубоя, а след това в шестия гейм на втория сет. Той успя да спаси всички четири точки за пробив, които се отвориха пред Зверев в мача.

 

"Това е една голяма, голяма мечта, която се превръща в реалност. Нереално е", коментира Тийм след успеха си. 


До този момент той имаше три участия на финалите на ATP, където беше спечелил само три мача общо и не беше прескачал груповата фаза. Но тази година австриецът успя да победи Новак Джокович и Роджър Федерер в груповата фаза, а на полуфиналите се справи с шампиона от 2018-та година.


Доминик Тийм води с 4:2 в преките двубои срещу Циципас, като и двамата ще играят за най-голямата си титла. През тази година те се срещнаха веднъж - през миналия месец на финала на турнира в Пекин, когато победител се оказа Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини