Поспишил издърпа Канада към полуфиналите



22-11-2019 11:06 | Tennis24.bg

Канада е първият полуфиналист в турнира за Купа "Дейвис", който този сезон се провежда под нов формат в испанската столица Мадрид. На четвъртфиналите "кленовите листа" се наложиха с 2:1 победи над Австралия, като бяха вдъхновени от намиращия се на 150-о място в световната ранглиста Васек Поспишил.

Поспишил победи със 7:6(7), 6:4 Джон Милман в първия мач на сингъл, а малко след това Денис Шаповалов можеше да затвори сблъсъка в полза на северноамериканския отбор, но допусна обрат срещу Алекс де Минор и отстъпи с 6:3, 3:6, 5:7.

Това наложи изиграването на решителен мач на двойки, който Поспишил и Шаповалов спечелиха с 6:4, 6:4 срещу Джордан Томпсън и Джон Пиърс.

Поражението накара капитана на Австралия Лейтън Хюит отново да се оплаче от програмата на турнира, към която сериозни претенции имаха и част от другите отбори. "Озитата", които бяха без лидера си Ник Кирьос, получил контузия, трябваше да играят за трета поредна вечер, докато съперникът им Канада почиваше в двата дни преди четвъртфинала.

На полуфиналите Канада ще играе с победителя от двойката Сърбия - Русия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини