Испания на полуфинал след обрат срещу Аржентина



23-11-2019 09:39 | Николай Драганов

Отборът на Испания отстрани Аржентина след 2-1 победи в четвъртфинален сблъсък в новия формат на Купа Дейвис.


Испанците, които са домакини на надпреварата, изостанаха в резултата след поражението на Пабло Кареньо Буста от Гуидо Пея след 7:6 (3), 6:7 (4), 1:6. Кареньо Буста, който замести оттеглилия се заради смъртта на баща си Роберто Баутиста Агут, спечели първия сет срещу Пея след тайбрек, но след като отстъпи във втората част по същия начин, не оказа съпротива на аржентинеца в третата и така южноамериканците се доближиха на успех от класиране за полуфиналите.


Впоследствие обаче на корта излезе световният номер 1 Рафаел Надал, който буквално се разправи с Диего Шварцман и след 6:1, 6:2 гарантира решителен сблъсък на двойки за определянето на последните полуфиналист в надпреварата. Мачът на двойки предизвика големи емоции за зрителите, като испанският Матадорът замени Фелисиано Лопес и в тандем с Марсел Гранойерс се справи със съпротивата на Максимо Гонзалес/Леонардо Майер след 6:4, 4:6, 6:3, предава БГНЕС.


Така, Испания оформи втория полуфинал  в турнира, като съперник на иберийците ще бъде Великобритания. Без Анди Мъри в състава тимът постигна два успеха на сингъл над Германия благодарение на Кайл Едмънд и Дан Еванс за място сред последните четири. В другия полуфинал съперници са Канада и Русия. „Кленовите листа“ достигнаха до тази фаза още в четвъртък след победа над Австралия с 2-1, докато „Сборная“ пречупи Сърбия след изключителен сблъсък на двойки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини