Чичо Тони: Рафа има по-малко сила, но ще играе още няколко години



25-11-2019 10:10 | Николай Драганов

Дългогодишният треньор на Рафаел Надал и негов чичо - Тони Надал - коментира сезона на своя племенник, с когото вече не пътува из света за турнирите от ATP.


"Той играе по-малко. Достигна до финалите на ATP с участие само на 12 турнира. Мисля, че игра добре през годината, с изключение на Монте Карло, Барселона и Мадрид", коментира Тони Надал пред AS. 


Запитан дали според него Рафа е приел лесно решението на Карлос Моя и екипа му да играе по-малко турнири, чичо Тони отвърна: "Предполагам, че не. Това е работа на екипа му. Той е наясно, че е на 33 години и няма същата сила, както преди".


Докога Надал ще бъде в тура? "Чувал съм много хора да казват, че кариерата му ще бъде къса. Истината е, че той е в тура от 2003-та, а на най-високо ниво - от 2005-та година. 15 години е на върха. Мисля, че има още няколко години пред себе си. Ще зависи от неговата игра и от развитието на останалите играчи. Ако се появяват достатъчно млади играчи, които да усложнят живота му, може и да напусне. Но мисля, че няма да се случи", отговори Тони Надал.

 

В неделя Рафа помогна на своята Испания да спечели трофея от Купа "Дейвис" на първите финали от новия формат, които се проведоха в Мадрид. Надал беше перфектен през цялата седмица и има основна заслуга за триумфа, след като донесе 5 победи от 5 мача на сингъл и 3 от 3 в мачовете на двойки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини