Циципас: Целта ми е да стана №1



27-11-2019 09:44 | Николай Драганов

Шампионът от финалите на ATP в Лондон Стефанос Циципас говори за своите цели, влиянието на баща си, личния си живот и последната си голяма победа - над Доминик Тийм в английската столица прези седмици. 


"Моята цел е да стане №1 в света. Онова, което има значение за мен, е състезанието. Това ме кара да се чувствам жив. Просто да играеш добре не е достатъчно, за да победиш срещу някой с големи постижения в спорта", коментира Циципас, цитиран от TennisWorldUSA. 


"Моят баща Апостолос ме кара да се чувствам много уверен. Не мога да имам по-добър човек до себе си", добави Стефанос. Той разкрие, че обикновено тренира по два часа на корта всеки ден и по един час и половина във фитнеса. Веднъж в годината ходи сам на почивката на Карибирите, за да почине, да се успокои и да "чуе всичко, което го обгражда".


Освен това Циципас разкрие, че е влюбен. "Отне ми известно време. Чувството е магическо, умът ти се отваря за нещо ново, особено за мен. Любовта те кара да чувстваш нещата и времето тече по-бавно", каза той. Гръцкият разказа още, че обича италианска, индийска и японска храна, но най-вече залага на гръцката.


Относно победата си над Доминик Тийм на финала в Лондон, той сподели: "Имаше нещо, което ме направи изключително спокоен. Чувствах, че няма какво да губя и имах различна увереност. Към края на тайбрека започнах да се самомотивирам, за да имам повече кураж. Това ми даде още нещо. Разликата между най-големите играчи не е голяма и знам, че имам това ниво. Ако съм добре психически, няма от какво да се страхувам", обобщи той. 

 

Стефанос Циципас завърши сезона под №6 в световната ранглиста, като ще започне следващата кампания с актив от 5300 точки. На върха на ранглистата се намира за своята седмица №200 като водач Рафаел Надал, който има 9985 точки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини