Федерер ще играе на клей само в Париж догодина



28-11-2019 13:59 | Николай Драганов

Роджър Федерер обяви, че едва ли ще вземе участие в друг турнир на червени кортове през 2020-та година с изключение на "Ролан Гарос". 


38-годишният швейцарец се завърна през тази година на клея, като взе участие на "Мастърс" турнирите в Рим и Мадрид, където записа по две победи, преди да отпадне на четвъртфиналите съответно от Циципас в Рим и от Тийм в Париж.


След това Маестрото се представи отлично на "Ролан Гарос", достигайки до полуфиналите, където загуби от Рафаел Надал в три сета. Догодина той отново планира да участва в Откритото първенство на Франция, но не и в други надпревари на червени кортове. 


"През 2016-та, когато имах проблеми с коляното, опитах да играя малко на клей, но след това отказах "Ролан Гарос", а след Уимбълдън не играх повече. Нуждаех се от операция, а когато през 2017-та година се завърнах, просто не мислех, че е подходящата година за клей. Бяхме притеснени как ще реагира коляното на смените в настилките и всички пътувания", сподели Федерер.


"След това през 2018-та година си казах - знаете ли какво? Отново не е подходящ момент. Имах други семейни планове, лични неща, а предната година нещата се получиха толкова добре, когато не играх на клей, така че отново пропуснах", продължи разказа си той.


"Но през този сезон вече се завърнах на клей и имах чудесни моменти. Догодина ще играя в Париж отново. Вероятно няма да играя други турнири преди този в Париж, но ще бъда там, което е страхотно", сподели Федерер през Azteca. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини