Медведев, Вавринка и компания ще пишат история в Саудитска Арабия



09-12-2019 09:21 | Николай Драганов

Стан Вавринка, Гаел Монфис и Данийл Медведев са някои от тенисистите, които се надяват да създадат история, когато вземат участие в първия професионален турнир по тенис в Саудитска Арабия този месец.


Надпреварата в Дирия ще се проведе между 12-14 декември като част от турнето в Близкия Изток преди Аустрелиън Оупън идния месец – първия турнир от Големия шлем за 2020. Дирия, част от Световното наследство на ЮНЕСКО, ще приеме събитието, продължавайки домакинството си на международни спортни състезания. Съревнованието на твърда настилка ще се проведе в зала „Дирия Арена“, в която се състоя и реваншът между Антъни Джошуа и Анди Руис-младши за световната титла в тежка категория.


Състезанието в града ще събере осем най-добрите в тениса, които имат общо 89 титли помежду си. Към Вавринка, Монфис и Медведев ще се присъединят Давид Гофен, Фабио Фонини, Лука Пуй, Джон Иснър и Ян-Ленард Щруф за тридневното съревнование, като шестима от играчите са в топ 20 на мъжкия тенис – Медведев (5), Монфис (10), Гофин (11), Фонини (12), Вавринка (16) и Иснър (19).


„Изключително вълнуващо е да потвърдим имената на първокласните тенисисти, които ще вземат участие от толкова различни страни – феновете в Кралството нямат търпение да ги видят отблизо“, разкри Принц Абдулазис бин Турки Ал-Файсал, президент на Генералните спортни власти на Саудитска Арабия. „Приемането на първокласен тенис в Саудитска Арабия за първи път е още един паметен спортен миг за държавата“.


Вавринка определи себе си като „Stan the Desert Man“, когато пристигна в Саудитска Арабия. Швейцарецът, трикратен шампион в турнирите от Шлема, е под номер 16 в ранглистата и се завърна към най-добрите си дни през този сезон след проблеми с контузии през 2018. Безспорно тенисистът в най-добра форма през 2019 е Медведев. Руснакът грабна четири титли, като достигна и финала на Ю Ес Оупън.


Компания ще им правят Монфис, който винаги е готов да забавлява публиката, както и разполагащите със светкавични удари Гофен и Фонини. Иснър и Щруф ще са двамата гиганти, разчитащи на силни сервиси в Дирия, докато Пуй ще разчита на формата си, която го прати на полуфинал в Мелбърн в началото на годината, за да спечели титлата в дебютното издание на надпреварата в Саудитска Арабия. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини