Изхвърлиха Русия от Олимпиадата, световното по футбол и всички големи състезания за 4 г.



09-12-2019 13:41 | Николай Драганов

Световната антидопингова агенция (УАДА) реши на заседанието си днес в Лозана да изключи Русия от световни спортни състезания, включително и олимпийските игри, за срок от четири години, предаде Ройтерс.

 

Агенцията обвини Москва във фалшфициране на данни от руската лаборатория. Наказанието означава, че руски спортисти няма да участват в летните игри в Токио догодина и в зимните в Пекин през 2022 година, както и на световното първенство по футбол през 2022-а в Катар.

 

Уточнено беше, че санкцията няма да спре отбора на Русия от участие в европейското по футбол догодина.

 

В края на миналата седмица президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви, че МОК ще се съобрази с решението на УАДА, каквото и да бъде то, което означава, че Русия действително ще бъда наказана за Токио и Пекин.

 

Все пак всички руски спортисти, които докажат, че не са имали взаимоотношения с РУСАДА, вероятно ще бъдат допуснати до участие на Игрите, но под неутрален флаг.

 

„Пълният списък с препоръки беше приет единодушно“, заяви говорител на УАДА след заседанието. Той допълни, че Русия има 21-дневен срок да обжалва наказанието пред Арбитражния съд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини