Муратоглу: Пред Циципас няма лимит, но има дълъг път



10-12-2019 10:59 | Николай Драганов

В интервю за RealNews един от топ треньорите в тениса Патрик Муратоглу коментира бъдещето на Стефанос Циципас. Французинът не спести похвалите си за шампиона от финалите на ATP.


"Стефанос няма лимит. Има достатъчно качества да достигне върха, но все още има да измине дълъг път. Пред него все още са тримата най-големи играчи в историята - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, но мисля, че е способен на всичко", коментира Муратоглу.


"Той е много фокусиран, вярва в себе си и е обграден от добри хора като баща му Апостолос, който върши добра работа с него. Открих Стефанос през 2015-та година, чух че имало много добър гръцки играч. Гледах видео в YouTube и въпреки лошото качество изглеждаше обещаващ", разказа треньорът.


"Работим заедно откакто беше на 16 години и се радвам, че успях да му помогна да развие таланта си", добави той. Муратоглу добави, че харесва и сънародничката на Циципас - Мария Сакари, а за страната им е прекрасно, че има двама такива състезатели. 


"Случващото се в последните 20 години бавно превръща Гърция в тенис държава. Багдатис е кипърец, но има гръцко ДНК. Стефанос е високо ранкиран, а неговата личност ще вдъхнови много млади играчи, защото е харизматичен. Трябва да използваш тази възможност, като се инвестира в спортни съоръжения и се отварят тенис академии", призова Муратоглу. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини