Отношенията на Агаси и Сампрас отново се влошиха



02-05-2011 15:53 | Николай Драгиев

Отношенията между Пийт Сампрас и Андре Агаси отново са се влошили. Двамата велики шампиони са участвали в демонстративно събития в Аржентина миналата сряда. Пред 8000 зрители в Тигре (в близост до Буенос Айрес) Агаси е победи Джим Къриър с 6:4, 7:5, а Сампрас се е справил с Марди Фиш 4:6, 7:5, 10:8.

Първоначално събитието е било планирано за декември, но Агаси го е отложил за април. Освен това Сампрас и Агаси е трябвало да играят един срещу друг, но и това се е променило в последния момент.

След последния им мач в "Медисън Скуеър Гардън" през март Агаси и Сампрас са провели два разговора по телефона и те не са преминали никак добре.

Според Tennis.com Агаси е помолил Сампрас да играе на по-бавни обороти, за да е по-интересно за публиката и по-равностоен двубоят. Разговорът в крайна сметка не е завършил в приятелски тон и Сампрас дори е обмислял да провали цялото пътуване до Южна Америка.

В крайна сметка Агаси и Сампрас прекарват почти два дни в Буенос Айрес. Те пристигат с отделни полети, остават в различни етажи на един хотел и дори не присъстват на официалната вечеря заедно. Пийт Сампрас е помолил организаторите да не се среща с Агаси "по никакъв повод".

Отношенията между двамата са обтегнати още от 2009 година, когато Агаси публикува своята автобиография, в която изказа някои свои виждания за своя голям опонент, които не се харесаха на Сампрас.

Напрежението между тях ескалира на благотворителното шоу 'Hit for Haiti', когато двамата си размениха доста остри реплики пред пълния корт в Индиън Уелс.

След това Агаси се извини публично на Сампрас.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини