Серина: Не заслужавам по-малко пари, защото имам гърди



13-12-2019 11:29 | Николай Драганов

Суперзвездата на американския женски тенис Серина Уилямс за пореден път коментира темата с наградните фондове и призова всички турнири да изравнят парите за жените с тези на мъжете. В момента ситуацията е такава само в турнирите от Големия шлем и някои други изключения, като например Индиън Уелс. 


"Мисля, че всички заслужаваме това, което заслужаваме. Аз заслужавам да получа същите пари. Не заслужавам по-малко, защото имам гърди, а те нямат. Това определено не е така", коментира Серина, цитирана от TennisWorldUSA.


"Работих здраво от 3-годишна възраст. Те също са работили здраво от 3-годишна възраст или когато са започнали. Всъщност имам снимка на корта в бебешка количка, така че работя дори по-рано. Определено знам, че целият ми живот е посветен на това да бъда топ спортист и не би трябвало да получавам по-малко заради моя пол", добави американката.


Уилямс коментира и някои критики относно нейната кариера. "Много играчи или треньори казват, че Серина е късметлийка. Тя не тренира, просто се появява и печели мачовете. Боже, ако ставаше така, определено щях да правя точно това (смее се). За съжаление нещата не стоят по този начин. Колкото повече остаряваш, толкова по-здрав трябва да се поддържаш, за да можеш да продължиш да се бориш. Аз харесвам това, защото обичам да бъда такава", завърши тя. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини