Вавринка си постави цел за догодина: Топ 10



18-12-2019 09:12 | Николай Драганов

Стан Вавринка загуби и двата си двубоя на демонстративния турнир в Саудитска Арабия - срещу Джон Иснър и Люка Пуй. Швейцарецът призна, че не е доволен от своето ниво, но игровата му подготовка тепърва започва.


"Сервисът ми не работеше добре. И в двата мача не играх по най-добрия начин в ключовите моменти. Играта ми от основната линия беше добра, успявам да създавам напрежение, ако имам време. Но когато играеш срещу тенисист с много добър сервис като Иснър, точката е от няколко удара", коментира Вавринка.


В следващите седмици той ще тренира в Стокхолм със своя треньор Магнус Норман. "По-голямата част от фитнес подготовката ми приключи. Сега трябва да работя върху самия тенис. Имам доста работа пред себе си, но също така и достатъчно време, за да я свърша", каза той.


Относно целите си за догодина, швейцарецът заяви: "Най-голямата ми цел е завръщане в Топ 10 на ранглистата. Знам какво се изисква, за да спечелиш големите турнири и се опитвам да го правя. Надявам се, че ще мога да спечеля още малко титли. Играта все още е в мен. Последният ми трофей беше доста отдавна, така че една титла ще бъде първа стъпка".

 

Той завърши сезон 2019 под №16 в световната ранглиста, като разполага с актив от 2000 точки за защита догодина. 


"Не съм играч, който някога е играл в твърде много турнири. Колкото повече остаряваш, толкова по-малко тенис ти трябва, за да покачиш представянето си. Имам нужда от повече почивка", добави Стан. 


Плановете на Вавринка са да направи първата си голяма атака към трофей в Мелбърн - мястото, където спечели своя първа от трите титли от Големия шлем през 2014-та година. "Имам много спомени от Australian Open. Работих много здраво за онези моменти и беше невероятно чувство. Обичам този турнир", завърши швейцарецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини