Федерер: Не съм вечен, задавам си въпроси от 2009-та



Федерер: Не съм вечен, задавам си въпроси от 2009-та
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
18-12-2019 10:30 | Николай Драганов

Роджър Федерер коментира за пореден път своето бъдеще, като отново призна, че засега не мисли за отказване, но същевременно е наясно, че рано или късно това ще се случи.


"Наясно съм, че не съм вечен. Това е нормално. Честно казано, от раждането на дъщерите ми през 2009-та година започнах да си задавам въпроси за своето бъдеще", призна Федерер, цитиран от TennisWorldUSA.


"Но след това тялото ми даде добри знаци. Семейството ме подкрепи, те обичат да пътуват с мен из света. Това е определящо. Когато тялото вече не ме държи, а семейството ми се умори, ще спра. Но не мисля, че ще стане скоро. Все още се наслаждавам на играта", коментира Федерер.


Швейцарецът коментира и разликите в съперничеството си с Рафаел Надал и Новак Джокович. "Рафа проби много рано, някои наши мачове станаха исторически, за съжаление преживях някои от най-тежките си загуби срещу него. Той е левичар и ме принуждаваше да търся различни начини, за да се състезавам с него. Нека кажем така: в началото Новак беше човекът, който срещах на полуфинал, а Рафа - на финал. Сега нещата се промениха, най-вече заради Новак. Но съперничеството ни с Рафа си остава най-вълнуващо за феновете", коментира Федерер.


Запитан какво би избрал - спечелването на Олимпийска титла или на Голям шлем, Маестрото отвърна: "Няма да отговоря. Това е невъзможно. Турнирите от Големия шлем са по-ежедневни за нас. Спечелването на "Ролан Гарос" през 2009-та беше може би най-емоционалната ми победа, повече и от Уимбълдън, защото чаках дълго за този миг. Но Олимпийските игри са нещо, което се случва веднъж на 4 години. Те са нещо различно, представляващ страната си, идват атлети от целия свят. Не бих могъл да направя такъв избор, наистина. Нека видим какво ще стане", каза той относно предстоящата догодина Олимпиада. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини