ITF обяви Барти и Надал за световни шампиони



19-12-2019 17:17 | Станко Димов

Международната федерация по тенис (ITF) определи австралийката Ашли Барти и испанеца Рафаел Надал за световни шампион за 2019 г.

Барти е първата австралийка, която получава приза, след като стана първата австралийка след Ивон Гулагонг (1976 г.), оглавявала ранглистата на WTA. През лятото Барти спечели първата си титла от Големия шлем на „Ролан Гарос“, а в края на сезона триумфира и на финалите на WTA в Шънджън. Освен това помогна на родината си да се класира за финал във „Фед къп“ за първи път от 1993 г. насам.

„За мен е чест, че съм избрана от ITF за световна шампионка. 2019 г. беше невероятна за мен. Изключително горда съм с резултатите ми и с работата, която свършихме с моя екип. Нямам търпение новия сезон да започне“, коментира Барти.

Рафа Надал пък получава приза за четвърти път. „Завършвам 2019 г. като №1, спечелих две титли от Големия шлем през сезона – неща, които преди няколко години бяха немислими. Перфектният край на годината дойде и с триумфа с Испания за Купа „Дейвис“. Благодаря на моя отбор, който е неотлъчно до мен“, коментира Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини