Надал: Доминацията ни скоро ще приключи



25-12-2019 15:39 | Tennis24.bg

Световният №1 Рафаел Надал изрази мнение, че скоро доминацията на Големите трима (заедно с Роджър Федерер и Новак Джокович) ще приключи. Испанецът призна, че тялото му вече не може да издържа на натоварванията, на които се е подлагал в началото на кариерата си.

„Това е нормална човешка еволюция. Аз съм на 33 години и половина, Роджър е на 38, а Новак на 32 и половина. Съвсем естествено е, идва ново поколение. Много мощна група играчи скоро ще започне да доминира. Не знам колко бързо ще ни задминат, но има много силни момчета. Вече не можем да играем 20 седмици в годината, останалите могат. Трябва да мислим много за календара и да избираме турнирите внимателно. За младите всичко е различно, те могат да правят каквото си искат", заяви Надал, цитиран от Tennis World USA.

Миналата събота Надал спечели за рекорден пети път титлата от силния демонстративен турнир в Абу Даби, като на финала победи Стефанос Циципас за повече от 3 часа игра. Именно 21-годишният грък пък спечели финалите на АТП в Лондон в средата на ноември и даде заявка за още по-сериозни успехи през предстоящия сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини