Мъри отказа участие на Australian Open



Мъри отказа участие на Australian Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-12-2019 10:29 | Николай Драганов

Трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри няма да вземе участие в Australian Open през новата 2020-та година.

 

Британецът обяви, че не е успял да се възстанови навреме от контузията в слабините, която го преследва от известно време.

 

Заради нея той отказа участие и на ATP Cup, където неговата Великобритания е в една група с България.


Мъри е петкратен финалист в Мелбърн, а през миналата година изигра един двубой, който имаше шанс да се превърне в негов последен в тура. Този сценарий не се реализира и британецът се завърна на корта след операция и поставяне на изкуствена става, като дори спечели трофей на турнира в Антверпен. След това обаче се наложи нова почивка.


"Работих много здраво, за да се доведа до ситуация, при която ще мога да играя на топ ниво. Раочарован съм, че няма да мога да участвам в Австралия. След тазгодишното издание на турнира, когато изобщо не знаех дали ще играя тенис отново, бях много развълнуван да се завърна и да дам най-доброто от себе си, което прави разочарованието ми в момента още по-голямо", призна Мъри.


"За съжаление, имах проблем и като предпазна мярка се налага да премина през това, преди да се завърна на корта за официални мачове", призна той.


"Знам колко нетърпелив беше Анди да се завърне в Австралия и колко е разочарован, че няма да успее през 2020-та година. Последният му мач тук беше петсетова класика, която никой от нас, които го гледахме, няма да забрави. Неговата решителност и желязва воля бяха доказани пред всички ни. Именно този боен дух го накараха да се завърне, вместо да се откаже. Ще ни липсва през януари, желаем му най-доброто и бързо възстановяване и ог очакваме отново на корта скоро", коментира директорът на австралийския тенис Крейг Тили. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини