Григор и Ноле за подготовката в Монте Карло (видео)



29-12-2019 11:23 | Николай Драганов

Григор Димитров от няколко дни се намира в Сидни, където ще поведе България като играещ капитан в първото издание на ATP Cup. Преди това той проведе предсезонната си подготовката в Монте Карло, където живее от години. Това важи и за други топ тенисисти, като например Новак Джокович. Официалният сайт на ATP използва този факт и публикува видео от подготовката на двамата в Княжеството.


"Тези дни на предсезонна подготовка са много интересни. Винаги съм харесвал това време от годината. Много е специално, защото обръщаш внимание на неща от подготовката си, за които нямаш време в останалата част от сезона. Не става дума само за физическа подготовката, но и за психическа", коментира Димитров във видеото.


В този дух преди него се изказва и Новак Джокович. "В Монте Карло винаги се поставя основата. Тук живея със семейството си от дълго време, а и времето в другата част на Европа по това време не позволява подготовка", добавя Ноле. 


Участие в клипа взима и Матео Беретини, който е разведен из комплекса и изглежда да се запознава с него за първи път. В кадрите се вижда и тренировка на Феликс Оже-Алиасим, а Беретини получава разяснения, че тук може да тренира на тревни, твърди и затворени кортове, като настилката на последните е същата като тази на Australian Open, за да се подготвят тенисистите максимално добре за първия турнир от Големия шлем.


"Трябва да седнеш с отбора, да изготвиш програма и план, които следваш стриктно всяка седмица през сезона. Това и направихме, както го правим от много години. Опитът също много помага. Ако се наслаждаваш на процеса и се опитваш да превъзмогнеш болката, става по-лесно. Но разбира се, че има болка. Без болка няма постижения. Трябва да вложиш часовете, да се изпотиш, да работиш стратегически на корта, върху силата, във фитнеса и така нататък - спортът изисква най-доброто от теб - като издръжливост и качества", завършва Джокович. 


ВИДЕО:

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини