Надал и Джокович пристигнаха уверени в Австралия (видео)



30-12-2019 12:10 | Николай Драганов

Двете най-големи звезди в ATP Cup - водачите в ранглистата Рафаел Надал и Новак Джокович - пристигнаха в Австралия, където на 3 януари започва новата отборна надпревара. Тя замени турнирите в Бризбън и Сидни в седмицата преди Australian Open и се явява последна подготвителна стъпка преди първия за годината турнир от Големия шлем.


Същевременно надпревата има амбицията да измести Купа "Дейвис" като най-престижно отборно ежегодно състезание на отделните държави. Испания на Рафаел Надал е в група с Япония, Грузия и Уругвай, а Сърбия на Джокович - с Франция, Южна Африка и Чили. 


"Надявам се, че пристигам в добра форма. Имаме пет дни за тренировки преди началото на турнира. Нямаме търпение да се представим добре на ATP Cup, а след това имаме една седмица в Мелбърн преди Australian Open да започне. Развълнувани сме да бъдем тук и да участваме в това прекрасно състезание", коментира Надал пред Associated Press. 


Пристигането на Рафа по традиция се превърна в събитие за неговите фенове в Австралия, много от които го посрещнаха ентусиазирани на летището (ВИДЕО) в Пърт, където Испания ще играе своите мачове от груповата фаза. Преди месец Надал изведе страната си до титлата от Купа "Дейвис" през 2019-та година. За ATP Cup той ще си партнира с Роберто Баутиста Агут, Пабло Кареньо Буста и Фелисиано Лопес.


Своята австралийска одисея започна официално и Новак Джокович, който пристигна в Бризбън. Ноле ще защитава титлата си от Откритото първенство на Австралия през миналата година. Той е носител на общо 7 трофея от Мелбърн, докато последният триумф на Надал датира от 2009-та година. Три пъти Джокович е успявал да защити титлата си. 


"Обичам Австралия. Преживях страхотно десетелие, като се върнем още до първата ми титла от Големия шлем, именно тук през 2008-ма година. От тогава насам отношенията ни с Австралия са една любовна афера", коментира Джокович. За първи път от 2009-та година той ще играе в Бризбън. Тогава той загуби в първи кръг на местния турнир от календара на ATP от Ърнест Гулбис.


"Страхотно е да се завърна. Измина доста време, откакто за последно бях тук. Нямам търпение това първо издание на ATP Cup да започне. Австралия винаги предлага голямо шоу и съм убеден, че това ще бъде страхотен турнир. Каня всички да ни подкрепят, особена сръбската общност", добави Ноле, като се обърна към сънародниците си и на родния им език. (ВИДЕО) 


ATP Cup започва на 3 януари, петък, а Надал и Джокович по програма ще изиграят първите си мачове ден по-късно. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини