Шаповалов удари Циципас, Канада с първа отборна победа



03-01-2020 09:35 | Николай Драганов

Отборът на Канада стана първият тим, който печели отборен двубой в първото издание на новия турнир ATP Cup. Канадците се наложиха над Гърция с 3:0 победи в Бризбън и оглавиха своята група, в която са още отборите на Германия и Австралия. 


Турнирът започна отлично за канадците с голяма победа на тяхната звезда Денис Шаповалов над шампиона от финалите на ATP през миналата година Стефанос Циципас. Шаповалов стигна до престижния успех след 7:6(6), 7:6(4) в отделните части срещу световния №6. 


Малко по-късно Канада си гарантира успеха с категорична победа на втората им ракета Феликс Оже-Алиасим над Михаил Перволаракис от Гърция - 6:1, 6:3. В последния мач от този сблъсък героите Шаповалов и Алиасим изградих тандем на двойки и победиха Перволаракис и Петрос Циципас - по-малкият брат на Стефанос, с 6:2, 6:3 за 68 минути.


"Това определено е голяма победа за мен. Стефнос имаше невероятна финална фаза на миналия сезон, той е един от най-добрите играчи в света в момента. Притежава невероятни качества. Да победиш такъв играч в първия мач за годината е специално за мен, означава наистина много", коментира Шаповалов след успеха си над Стефанос Циципас.


"Чувствам се прекрасно да бъда отново на корта. Не познавах съперника, което винаги е предизвикателство, така че се опитах да се фокусирам изцяло върху себе си. Щастлив съм, че изиграх отличен първи сет и бях стабилен във втория. Щастлив съм, че се завърнах", каза от своя страна Оже-Алиасим. 


В утрешния ден Канада почива, а в неделя Шаповалов и компания излизат срещу домакините от Австралия, докато Гърция ще се изправи срещу Германия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини