Гръмотевица уплаши Хантухова, Стосър я довърши03-05-2011 15:34 | Станко Димов

Австралийката Саманта Стосър се класира за третия кръг на турнира в Мадрид. В изключително оспорван мач световната номер 8 се наложи със 7:6 (1), 7:5 над Даниела Хантухова.

 

Първият сет на двубоя напомняше по-скоро за мач при мъжете – само една точка за пробив, при това на сметката на Хантухова, която обаче бе парирана от мощния сервис на Стосър. Именно началният удар на австралийката й помогна страшно много в тайбрека.


Вторият сет започна отлично за Стосър, която поведе с 2:0 и със сервис на своя страна можеше да увеличи аванса си. Хантухова обаче не се предаде и моментално върна пробива, с което изравни резултата. И когато всички очакваха втори тайбрек се случи нещо непредвидено.

 

В последния сервис гейм на Хантухова над корта се чу мощен гръм от гръмотевица, което видимо уплаши Хантухова. Сексапилната състезателка за момент дори седна на стола за почивка, тъй като не беше в състояние да се върне на корта. Когато все пак мачът се поднови Стосър бе видимо по-концентрирана и с пробив в последния момент си гарантира мача.


В трети кръг Стосър ще спори с победителката от срещата Марион Бартоли – Анастасия Павлюченкова.
Коментари
Тенис - резултати и статистика
Други новини