Един германец в лагера на България



05-01-2020 18:59 | Станко Димов

Мотото на ATP Cup е „С любов към родината“. И тази седмица страните, които се състезават в отборната надпревара, добавиха нови членове към щабовете си.

Кристиан Гро започна работа с шампиона от финалите на АТП в Лондон за 2017 г. Григор Димитров едва миналия месец. И въпреки че е германец, за Гро не представлява проблем да стане част от отбора на България.

„Дойдох тук с Григор и очевидно, след като няма друг треньор тук, помагам малко и на другите момчета. Те са добра група, приятни момчета, млади момчета“, коментира Гро. „Ако им помогнеш малко, това ще отнеме и тегло от раменете на Григор, защото той също трябва да обърне внимание на себе си и да се подготви за неговите си мачове. Така че се наслаждавам“.

Гро не само тренира Димитров, но и помага на другите момчета в българския лагер, дори когато Димитров трябва да напусне зоната и да започне загрявка за неговия двубой.

„Това е много приятно да се види. Прегръщаме го много. Мисля, че българите като цяло сме много топли хора. Според мен той (Гро) наистина се наслаждава на тази част“, коментира Димитров.

„През годините работех с много различни треньори. Важното е как ще се разбирате с човека до вас. Ще прекарате почти 24 часа на ден с тях, седмица след седмица. Така че е важно да знаеш, че имаш добър спътник“.

„Прекарваме много време заедно и извън корта, правим разходки, отиваме на ресторант. Той е част от целия екип и мисля, че това е специално чувство и за него“.

Останалите състезатели в отбора на България са благодарни не само на капитана си Димитров, но и на Гро, който също имаше ключова роля при победите над Великобритания и Молдова.

„Невероятно е“, отбелязва Кузманов. „Наистина е трудно за Димитров да управлява всички тези неща сам, защото той също трябва да обърне внимание на подготовката си за двубоя, да се концентрира преди да излезе на корта. Така беше в първия ден, така беше и днес – той трябваше да напусне корта след първия сет (на моя мач). Но аз вече знаех, бяхме го обсъдили преди това. Но Крис винаги е там“.

„Много съм щастлив от това, защото Крис е страхотен треньор. Той се вписа много добре в отбора. Вече прилича на истински българин. Има същия отборен дух, същата отдаденост, същата енергия. Всеки в нашия екип се разбира много добре с него. Наистина щастлив съм, че имам не само Григор в бокса, но и Крис. По време на двубоя и на отделните точки можете да видите неговата отдаденост и енергията, която излъчва“.  

След успеха на България над Молдова в неделя, някои от тенисистите на тима отидоха на тренировъчните кортове, а заедно с тях беше и Гро, за когото това е първи турнир като наставник на Григор Димитров.

„Забавно е да съм част от този отбор и мисля, че с Григор все още се опознаваме. Ние тепърва започваме да работим заедно. Мисля, че се разбираме много добре и между нас се изгради добра връзка, за което помогна и екипната работа“, коментира Гро, цитиран от официалния сайт на АТП.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини