Млад баскетболист на количка е първият носител на приз Вдъхновение



08-01-2020 12:44 | Tennis24.bg

16-годишният национал на България по баскетбол на колички Цветомир Цветков е носител на новоучредения приз „Вдъхновение“ от S Media. Той ще му бъде връчен по време на 9-ата церемония по раздаване на наградите за Най-добър млад спортист на България, която ще се състои на 12 януари (неделя) от 12.30 ч в Централния военен клуб в София.
 
Цеци, както всички го наричат, се ражда с тежката диагноза - спина бифида, която за много хора би сложила тежко клеймо върху целия им живот. Не обаче за момчето и за неговото семейство. На 8-годишна възраст той влиза за първи път в баскетболната зала и това тотално променя неговото бъдеще. Започва да тренира ден след ден, тренировка след тренировка, занимава се в залата и у дома. Прогресира на терена с всеки следващ мач.
 
И сега, вече на 16 години, Цветков може да се похвали с четири пълни сезона в държавното първенство по баскетбол на колички, като е носил екипа и на три клуба – София Балкан, ЦСКА и Левски. През 2019 г. стана шампион със „сините“.
 
Едва 15-годишен той дебютира за националния отбор, с който пише история. На шампионата на Стария континент в София миналото лято Цеци записва първа международна победа за България при първото участие на тима ни на европейско първенство.
 
Така вече 8 години Цветомир има още едно семейство – това на баскетболистите на колички в България. И той е не само част от тази общност, а е истинско вдъхновение за младите в неравностойно положение.

Церемонията по награждаване се организира от единствения сайт за детско-юношески спорт Viasport.bg в сътрудничество с фондация "Играй с Развитие" и с подкрепата на Фондация "Емил Шарков”, Asics, Mazda, Lafka, Sprint, Benzin.bg, VL Catering и Dias Sport.
 
Тържественото връчване на призовете ще може да се гледа директно по Sportal.bg, Sportal TV, Viasport.bg и SportMedia.tv.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини