Националите: Явно за някои са по-важни лъжите, а не 9-тото ни място в света



12-01-2020 10:22 | Николай Драганов

Българските тениснационали Александър Лазаров и Димитър Кузманов коментираха скандала около неподписана невярна публикация в социалните мрежи, че родната федерация е отказала покана за ATP Cup и да поеме разходи на състезателите около участието им в Австралия, а Григор Димитров е финансирал лично.

 

„Ако това нещо не се беше случило, може би нямаше да сме българи", коментира Димитър Кузманов, а Александър Лазаров продължи: „Не мога да разбера защо някои хора са фиксирани върху това кой какви пари е изкарал, кой какви разноски е поел, а не отчита факта, че ставаме девети в света. Не знам докога ще продължават тези неща?! Развитие по този начин няма или ако има, то е с много бавно темпо, което не помага на никого в случая. Вместо да се фокусираме, да се правят интриги между една страна и друга страна, мисля, че най-важното тук е да извлечем факта, че сега се намираме тук и си говорим за позитивни неща. Това е избор на хората. Всички любители на тениса и на спорта, които са гледали, имат два варианта – да запомнят успехите, които направихме или да обсъждат финансовите отношения между нас и други. Те си избират, преценяват. Подобни писания не ни отнемат от радостта. Позабавлявахме се, особено на летището. Имахме днес доста време да се посмеем на тези неща, не ни измества фокуса. Не са важни, не са ценни, така че няма какво да промени това нещо", каза Лазаров с разочарование.

 

Димитър Кузманов категорично обяви: „В крайна сметка всеки сам избира на какво да вярва. Много хора повярваха на нещо, което е пълна измислица и лъжа. Много хора в социалните мрежи не отразиха това, което направихме първите три мача. Явно за тях беше по-важно това, което написа някой човек, който даже няма и смелостта да се покаже. Аз не съжалявам за нищо, защото си свърших работата, както аз така и всички момчета. Пак казвам, девето място остава в историята. Каквото и да се случи оттук нататък, този отбор ще остане там!".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини