Агут даде преднина на Испания във финала на ATP Cup



12-01-2020 11:34 | Николай Драганов

Роберто Баутиста Агут изведе Испания напред в резултат във финалния дуел за ATP Cup. Втората ракета на испанците победи с 2:0 сета Душан Лайович от Сърбия - в отделните части 7:5, 6:1.


Това беше четвърта победа от четири мача за Агут срещу Лайович, както и шеста победа от шест мача на сингъл в дебютното издание на новия отборен турнир на ATP Cup. 


На старта на първия сет двамата си размениха по един пробив - Агут проби първи за 2:0, но Лайович се върна в сета с пробив за 2:3, а след това спаси нови две точки за пробив и изравни. Все пак в 12-тия гейм Агут, който водеше с 6:5, стигна до 15:40 в подаването на съперника и проби от първия си шанс с цената на сета.


Втората част прочете изцяло под диктовката на Агут, като голяма заслуга за това имаше Лайович, който не успя да спечели нито ведвъж своето подаване. Той изостана набързо 0:4, преди да върне един от пробивите, само за да бъде пробит отново за 1:5, а малко по-късно мачът приключи. 


Така Испания поведе с 1:0 преди суперсблъсъка между първите ракети на двете държави - световните №1 и №2 Рафаел Надал и Новак Джокович. Ако Ноле стигне до победата, това ще означава решителен мач на двойки, а в против случай Испания ще стане първият шампион от ATP Cup. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини