Сесил: Днешното поколение е скарано със спорта - Цвети и Гришо ще ги запалят отново04-05-2011 02:29 | Николай Драгиев

Сесил Каратанчева определено не записва най-добрия сезон в своята кариера. В момента тя се намира 166-о място в световната ранглиста, но е уверена, че може да се завърне сред 100-те най-добри на планетата.

Следващите две седмици до "Ролан Гарос" Каратанчева ще се готви в България, където ще следи и за развитието на сестра си Габриела, която се счита за една от най-талантливите български тенис таланти.

"Не се представям по начина, по който искам. Важното е да съм здрава, а резултатите ще дойдат," зарича се Сесил в интервю за "Тема Спорт".

"Не бих казала, че има спад в играта ми. Просто понякога резултатите не идват. Вече съм въвела промени в тренировъчния си процес. Тренирам целенасочено, за да подобря качеството си на игра като цяло," допълва Сесил.

От 23 май предстои любимият турнир на Сесил - "Ролан Гарос" и тя е мотивирана да се представи силно в Париж. "Няма да пропусна този турнир за нищо на света. Дано точно на него оставя следа през 2011," пожелава си тя.

"Топ 100 е постижима цел за мен. Това дава допълнителна увереност в силите на всеки тенисист. Вярвам, че тази година ще постигна тази цел," заканва се в типичния си стил Каратанчева

Българката представяща Казахстан, вярва че силните резултати на Цвети Пиронкова и Григор Димитров ще дадат нужния тласък на българския тенис и ще мотивират младите деца да спортуват.

"Страхотно е това, което постигнаха. Те са пример за младото поколение. А това е много важно, защото днешното поколение е скарано със спорта. Предпочитат да стоят пред компютрите и да си говорят по телефона. Вярвам, че Цвети и Гришо ще помогнат за положителна промяна, която ще запали това поколение по спорта, както се случи с мен по мое време."

Каратанчева коментира и ситуацията, в която се намира и Цвети Пиронкова. "Тя е доказан боец и ще започне отново да печели. Отстрани всички си мислят, че след полуфинала на Уимбълдън, вече постоянно трябва да играе финали на турнирите. Това не е така. При нас жените няма особено голяма логика. Тя не трбява да се притеснява от лошия старт на сезона."

Сесил вярва в таланта на своята сестра Габриела, която често наставлява от позицията на големия си опит на корта. "Тя определено има талант, за да успее. Въпрос на време е да видим какво ще стане. Нека е жива и здрава, пък дано да задмине моите постижения."
Коментари
Турнир: European Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Антверп, Белгия
Настилка: Зала
Награден фонд: €584,125

Official Website | Livescore
Турнир: Kremlin Cup
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Москва, Русия
Настилка: Зала
Награден фонд: $779,515

Official Website | Livescore
Други новини