Лопес с две победи за деня след близо 5 часа игра



Лопес с две победи за деня след близо 5 часа игра
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-01-2020 10:07 | Станко Димов

Фелисиано Лопес отстрани водача в схемата на турнира на твърди кортове в Окланд Фабио Фонини във втория си двубой за деня и се класира за четвъртфиналите в надпреварата.

38-годишният испанец бе един многото тенисисти, на които им се наложи да изиграят два двубоя в рамките на няколко часа, след като дъждът обърка програмата на турнира за вчера. И Лопес се справи отлично, като записа две трисетови победи и остана на корта общо 4 часа и 25 минути, с едва 3 часа почивка между двата си мача.

Денят за Лопес започна с дуел срещу Пабло Андухар, в който ветеранът се наложи с 3:6, 7:6 (4), 6:4, след което се завърна на корта след тричасова почивка и победи Фонини с 3:6, 6:4, 6:3.

Лопес, 61-ви в ранглистата на АТП изрази мнение, че дъждовната пауза му е направила услуга.

„Първият двубой за деня беше труден, но определено мисля, че ми беше от полза, за да мога да победя Фабио след това“, коментира Лопес след двубоя.

„Това беше първият ми мач за годината, останах на корта два часа и половина и без никакво съмнение това ми беше от полза. В противен случай не мисля, че щях да покажа играта, която демонстрирах срещу Фабио“.

На четвъртфиналите Лопес ще се изправи срещу поляка Хуберт Хуркаш, който нямаше проблеми срещи Микаел Имер – 6:2, 7:6 (2).

Поставеният под №4 и двукратен победител в надпреварата Джон Иснър, който почива на старта, започна участието си в турнира с победа над шампиона от миналата година Тенис Сандгрен – 7:6 (3), 6:7 (1), 6:3. Единственият пробив в срещата дойде при 2:2 гейма във финалния сет.
За Иснър това беше първи успех за годината, след като миналата седмица загуби и трите си срещи на отборния турнир ATP Cup.

На четвъртфиналите американецът ще срещне Кайл Едмънд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини