Малката Каратанчева: Искам да стана №1 в света



04-05-2011 11:44

Целта ми е да стана №1 в света. Това заяви в интервю за пресцентъра на Изида къп Габриела Каратанчева. 11-годишното момиче от известната фамилия дебютира в международен турнир в България в Добрич. Тя участва при 12-годишните и е придружавана от сестра си Сесил, която е стигала до №35 в WTA.

 

"Сестра ми много ми помага, когато е до мен. Пожелавам си един ден да се срещаме с нея на финала в турнирите от Големия шлем, както сестрите Уйлямс. Имам голямо желание да се реализирам в този спорт и затова започнах да го упражнявам от 3-годишна възраст", заяви Габи.

 

Тя разказа, че почти по цял ден спортува, като основно отделя внимание на тренировките по тенис и лека атлетика. Извън тези спортове много обича да плува. Споделя, че най-силният й елемент е форхендът.

 

"Знам, че пътят до върха не е лесен, но съм готова да тръгна по стъпките на кака си и да извървя пътя. Спортът ни дава възможност да посещаваме много страни. Била съм почти навсякъде, но най-много ми харесва да съм в Америка", заяви Габриела Каратанчева.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини