Още един българин избран на голям пост в тениса



16-01-2020 19:26 | Tennis24.bg

Още един българин бе избран на престижен пост в световния тенис.

Миро Братоев вече е вицепрезидент на комисията по правилата и състезанията и като такъв е член на изпълнителния комитет на Асоциацията на професионалните тенисисти. Шеф на изпълкома е Масимо Калвели.

За Миро това поредната крачка нагоре в ръководството на световния мъжки тенис. Той бе тур мениджър (човек, който защитава интересите на играчите в отношенията им с организаторите на турнири), а после стана и супервайзър. Като такъв той ръководеше и Sofia Open в столичната зала “Арена Армеец” в началото на миналата година. През този сезон българският турнир ще се състои през септември/октомври.

Кариерата на Братоев започна като съдия на стол. Рефер на турнири бе и неговият баща Любомир Братоев.

Начело на АТП отскоро е италианецът Андреа Гауденци, бивш тенисист, който е бил партньор на двойки на Орлин Станойчев и е играл финал на “Чалънджър” срещу Милен Велев.

Както е известно, за нов мандат в съвета на директорите на Международната федерация по тенис бе избран Стефан Цветков, шеф на българския тенис. Конгресът на световната централа (ИТФ) бе на 27 септември миналата година в португалската столица Лисабон.

Цветков е бивш национален състезател и капитан на България в световното отборно купа “Дейвис”, член е на управата на Международната зала на славата в Нюпорт (САЩ), а бе и в ръководството на европейския тенис.

В органи на международната федерация има и други българи. Катерина Генова, която работеше изключително успешно в управата на БФТ, е член на комитета за плажен тенис. Капитанът ни за купа “Дейвис” (и рекордьор на България по участия и общо победи в турнира) Тодор Енев е в комисията на треньорите на ИТФ.

Източник: "24 часа"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини