Медведев и Кириос не допуснаха грешки на старта



21-01-2020 13:23 | Станко Димов

Поставеният под №4 в основната схема Данийл Медведев се класира за втория кръг на Australian Open, след като в равностоен двубой победи Франсис Тиафо с 3:1 сета, в отделните части 6:3, 4:6, 6:4, 6:2. Двубоят се проведе на централния корт „Род Лейвър Арина“ и продължи малко повече от два часа и половина.

Медведев приключи срещата с 42 печеливши удара на сметката си, 13 от които директно от сервис. Руснакът допусна и същия брой непредизвикани грешки – 42. Балансът при тези показатели при Тиафо е отрицателен: 30-44.

Загубата на американеца ще му коства и доста позиции в ранглистата, тъй като той имаше да защитава достигане до четвъртфиналите от миналия сезон.

Във втория кръг Медведев, който е сред основните фаворити за трофея, ще срещне Доминик Кьопфер или Педро Мартинес.

С победа на старта в Мелбърн се поздрави и Ник Кириос. Любимецът на австралийската публика се справи в три сета с Лоренцо Сонего – 6:2, 7:6 (3), 7:6 (1) след малко повече от два часа игра.

През цялата среща Кириос сервира на висота и не позволи на опонента му да стигне дори до точка за пробив. В същото време австралиецът успя да направи два брейка в първата част, а сетовете две и три пробиви нямаше.

Във втория кръг Кириос, поставен под №23 в схемата, ще срещне опитен боец – победителя от срещата Жил Симон – Пабло Куевас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини