Суперсблъсък: Надал срещу Дел Потро (видео)



04-05-2011 18:39 | Станко Димов

Рафаел Надал започна по впечатляващ начин защитата на титлата си от турнира в Мадрид. Испанецът се наложи с 6:1, 6:3 над Маркос Багдатис в мач, който бе проведен като по учебник от световния номер 1.


Още от първата точка Надал показа, че не случайно е наричан Краля на клея и взе инициативата на корта. В първия сет Багдатис успя да спечели само един гейм, а особено слаб бе показателят на кипъреца при втори сервис – едва 16%, при уникалните 100% за Рафа.


Въпреки, че допусна лек спад в играта си в началото на втората част, картината на корта генерално не се промени и Надал продължи да доминира. След няколко брутални удари от форхенд местният любимец удовлетвори публиката, сред която бе и суперзвездата на футболния Реал Мадрид – Кристиано Роналдо, повеждайки с 4:1.


В крайна сметка надмощието на Надал даде цифрово изражение 6:1, 6:3 и му гарантира място в трети кръг. Там обаче го чака повече от любопитен съперник – бившият №4 в света Хуан Мартин Дел Потро.


Аржентинецът показва отлична форма от началото на сезона на клей, след като миналата седмица спечели турнира в Ещорил, а в първите два кръга в Мадрид надви сериозни съперници като Михаил Южни и Марин Чилич. Днес той попиля хърватина с 6:3, 6:0.

До момента Надал води с 5:3 в сблъсъците с аржентинеца. Последният успех на световния номер 1 бе през март в Индиън Уелс с 6:4, 6:4.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини