Свитолина и Путинцева заеха последните две места в третия кръг



23-01-2020 17:21 | Tennis24.bg

Юлия Путинцева и Елина Свитолина взеха последните две квоти за третия кръг на Australian Open. Двете успяха да се справят със съпротивата на американките Даниел Колинс и Лорън Дейвис.

Представителката на Казахстан Путинцева изравни най-доброто си класиране в Мелбърн след успех с 6:4, 2:6, 7:5 над 26-ата в схемата Колинс, която миналата година достигна до полуфиналите. Етническата рускиня затвори срещата след 2 часа и 38 минути игра и макар да пропусна един мачбол в 10-ия гейм на третия сет, в 12-ия успя да направи пробив, с който да спечели срещата.

В следващия кръг Путинцева ще има нов тежък съперник в лицето на поставената под номер 4 в схемата Симона Халеп от Румъния.

Свитолина се класира за третия кръг за шести път в последните седем сезона, след като се справи с Дейвис с 6:2, 7:6 (6). Украинката нямаше особени затруднения при спечелването на първия сет, но във втория трябваше да прави обрат.

В тайбрека четвъртфиналистката от последните две издания на турнира допусна изравняване, макар че водеше с два минипробива, но в крайна сметка успя да измъкне сета след 8:6 точки. Следващата съперничка на Свитолина е бившата водачка в световната ранглиста Гарбине Мугуруса (Испания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини