Квитова победи Сакари във футболна атмосфера



26-01-2020 09:02 | Станко Димов

Поставената под №7 и финалистка в турнира от миналата година Петра Квитова се класира за четвъртфиналите на Australian Open. Чехкинята, която до този момент нямаше загубен сет в турнира, се справи с натиска от публиката и обърна Мария Сакари (Гърция) с 6:7 (4), 6:3, 6:2.

Множество гръцки фенове подкрепяха бурно Сакари в първия ѝ осминафинал от Големия шлем, а Квитова описа атмосферата като на футболен мач.

24-годишната гъркиня на два пъти пропиля пробив аванс, но все пак взе първия сет със 7:4 точки в тайбрека. Квитова запази хладнокръвие и със серия от шест поредни гейма успя да изравни и да поведе с 3:0 в третия сет, което се оказа решаващо.

„В началото на срещата беше много нервно. Не се чувствах добре на корта и това се виждаше. Бях скована и не можех да контролирам ударите си“, коментира Квитова след двубоя.

„В края на срещата всичко беше въпрос на борбеност. Мария направи страхотно представяне и съм благодарна, че споделих корта с нея. Имам какво още да искам от моята игра, но съм доволна, че успях да направя обрат и да продължа в турнира“.  

В спор за място на полуфиналите Квитова ще срещне спечелила дуела Ашли Барти – Алисън Риск.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини