Пореден ужас за Дел Потро, ляга под ножа отново



26-01-2020 17:08 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро ще се подложи на нова операция на дясното коляно. Новината съобщиха от пресслужбата на аржентинеца. От съобщението в социалните мрежи става ясно, че извършената през юни миналата година операция в Барселона е преминала успешно, но с времето се е появила болка, която не само не позволява на Дел По да се върне на корта, но и да изпълнява ежедневни нужди, като изкачване на стълбище и прочие.

Новата операция на дясното коляно ще бъде извършена в понеделник, 27 януари. Ето какво съобщиха от лагера на Дел По.

„След седмици на консултации с различни специалисти в Аржентина, Европа и САЩ, повечето лекари изразиха мнение, че е наложителна нова интервенция в дясното коляно на Дел Потро. След като анализира опциите, Дел Потро се довери на д-р Лий Каплан, като операцията ще се проведе в понеделник, 27-ми януари, в Маями.

Надяваме се, че с тази интервенция ще бъде отстранена болката в коляното, която не само му пречеше да играе тенис, но дори му създаваше проблеми при ежедневни нужди като изкачване на стълби“.  

Напълно очаквано, аржентинецът отказа участие в предварително заявените турнири в Ню Йорк и Делрей Бийч през февруари. На този етап няма яснота кога ще се върне Дел Потро на корта.

Проблемите с коляното на Дел Потро се появиха за първи път в края на сезон 2018, когато намиращият се в превъзходна форма аржентинец падна на корта по време на двубоя си срещу Ришар Гаске на Мастърс 1000 турнира в Шанхай. В резултат на удара, Дел По счупи капачката си. Продължи възстановяване в продължение на няколко месеца, а Дел По избра да се възстанови по нормален начин, а не чрез операция.

През юни аржентинецът се подхлъзна и падна на корта по време на двубоя си срещу Денис Шаповалов в първия кръг в Куинс Клъб. След срещата стана ясно, че този път операция е задължителна. Интервенцията беше направена в Барселона, като първоначалните надежди бяха Дел По да се върне на корта за турнирите във Виена и Стокхолм. Сега обаче, Кулата от Тандил ще трябва да стисне за пореден път зъби и да се подложи на нова операция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини