Тийм на първи 1/4-финал в Мелбърн след бой над Монфис



27-01-2020 09:30 | Николай Драганов

Доминик Тийм се класира за първи път в своята кариера на четвъртфинал в Откритото първенство на Австралия. Австриецът се наложи с 6:2, 6:4, 6:4 над Гаел Монфис на "Род Лейвър Арена" в Мелбърн.


В първия сблъсък между играчи от Топ 10 през тази година на Australian Open, поставеният под №5 в схемата показа най-доброто от себе си от началото на турнира и се класира напред само за 1 час и 50 минути игра.


По този начин Доминик Тийм очаква спокойно победителя от мача между Рафаел Надал и Ник Кириос, срещу един от които ще дебютира на тази фаза в Мелбърн. Тийм постигна шеста победа от шест мача срещу Монфис.


"Изиграх най-добрия си мач досега на Australian Open", каза щастливият австриец, който трябваше да играе пет сета срещу Алекс Болт във втория кръг и четири срещу Тейлър Фриц. "Чувството е много, много добро. Успях да държа подаването си добре. Щастлив съм, че за първи път ще играя четвъртфинал тук", добави Тийм.


В рамките на целия двубой Доминик не предостави дори една точка за пробив на съперника, като на свой ред го проби 4 пъти от 14 възможности. Австриецът вкара 66% от първите си сервиси и спечели 85% от тях и 75% от тези при втори. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини