Гарбине Мугуруса е под пара



27-01-2020 12:10 | Станко Димов

Бившата №1 в света Гарбине Мугуруса продължава да впечатлява с представянето си на Australian Open. Двукратната победителка в турнири от Големия шлем постигна втора последователна чиста победа над тенисистка от Топ 10, след като се справи с Кики Бертенс 6:3, 6:3 и си гарантира място на четвъртфиналите.

„Усещах, че тя е много стабилна и с голям сервис. Физически тя е много силна. Очаквах да се получи тежък, както всеки път, когато играя срещу нея. Бях готова“, коментира Мугуруса след двубоя.

„Показах на какво съм способна, бях агресивна и успях да наруша ритъма ѝ. Помня, че тя ме е побеждавала. Сега обаче е друг играч, напълно различен. И двете обичаме да играем от основната линия, но аз намерих начин да наложа волята си“.

В предходния кръг Мугуруса се справи в два сета и с Елина Свитолина, което означава, че за първи път от 3 години насам постига две последователни победи над тенисистки от Топ 10.

За последно 26-годишната испанка достигна до четвъртфиналите в турнир от Големия шлем на „Ролан Гарос“ 2018.

„Чувствам се отлично. Страхотно е, че отново съм тук. Това е един от турнирите, които мечтая да спечеля някой ден. Чувствам се добре тук. Супер концентрирана съм във всеки един двубой. Започнах надпреварата без кой знае какви очаквания. Сега, с всеки изминал двубой започвам да се чувствам по-добре. Това е един от турнирите, който ме мотивира най-много“.

Мугуруса имаше нужда от само 68 минути, за да приключи двубоя си на „Род Лейвър Арина“. Тя приключи срещата с 19 печеливши удара, в това число 6 аса. На четвъртфиналите тя ще срещне Анастасия Павлюченкова или Ангелик Кербер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини