Първи полуфинал в Големия шлем за Александър Зверев



29-01-2020 08:26 | Николай Драганов

22-годишният Александър Зверев се класира за първи път в своята кариера на полуфинал в Големия шлем след победа с 1:6, 6:3, 6:4, 6:2 над Стан Вавринка. 


Германецът показа отлична игра, най-вече от начален удар, и за първи път прескочи четвъртфиналите в някои от четирите най-големи турнира - постижение, което досега винаги се изплъзваше на Зверев, който има 11 титли от ATP във витрината си, в това число финалите на ATP 2018. 


Зверев показа тениса, който го изведе до №3 в света преди време, както и способността си да излиза от трудни от ситуации, включително през промяна в играта в посока повече активност на корта, за което в миналото често е бил критикуван.


Мачът продължи 2 часа и 19 минути, а символно за представянето на Зверев беше нивото му от начален удар във втория сет, когато не загуби нито една точка на свой сервис. Общо в мача той вкара 80% от първите си сервиси и спечели 76% от точките в тези случаи. За целия мач Зверев допусна една единствена двойна грешка - проблем, който често тормозеше Саша в последните сезони. Същевременно той наниза 13 аса срещу едва 4 за Вавринка (и 5 двойни грешки).

 

Загубеният от Вавринка сет е първи за Зверев на тазгодишния Australian Open. По пътя си дотук той победи последователно в три сета Марко Чекинато, Егор Герасимов, Фернандо Вердаско и Андрей Рубльов, като нито един от мачовете му не е продължил повече от 2 часа и 30 минути, а два от тях бяха под 2 часа. 


На полуфиналите Зверев ще се изправи срещу Рафаел Надал или Доминик Тийм, които играят по-късно днес. И срещу двамата Зверев има отрицателна статистика, но все пак ги побеждавал поне веднъж - 1:5 срещу Надал и 2:6 срещу Тийм. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини