Халеп и Мугуруса завършиха финалното каре в Мелбърн



29-01-2020 09:05 | Николай Драганов

Симона Халеп и Гарбине Мугуруса ще излязат една срещу друга във втория полуфинал на Australian Open 2020. Вчера за финалното каре се класираха Ашли Барти и София Кенин, които ще определят другият финалист.


Двете бивши шампионки от Големия шлем и бивши №1 в света се класираха за полуфиналите след чисти победи в десетия ден от турнира в Мелбърн.


Симона Халеп буквално отнесе дебютантката на такава фаза Анет Контавей от Естония - 6:1, 6:1 само за 53 минути игра. Халеп изигра един от най-добрите си двубои в последно време, наниза 5 аса и направи само 1 двойна грешка, вкара 78% от първите си сервиси, спечели 78% от точките при него и като цяло в мача загуби само 12 точки на свой сервис. 


Румънката проби 5 пъти от 11 възможности, като същевременно даде само една точка за пробив на Контавейт, която успя да отрази. По този начин Симона се класира за полуфиналите без загубен сет. Това ще бъде седми полуфинал в Големия шлем в нейната кариера.


По-оспорван беше другият четвъртфинал между Мугуруса и Анастасия Павлюченкова, спечелен от испанката с венецуелски корени след 7:5, 6:3 след 1 час и 33 минути игра. Двукратната шампионка от Големия шлем Мугуруса, която спечели "Ролан Гарос" и Уимбълдън, ще играе за първи път на полуфинал в Мелбърн.

 


Гарбине не изигра най-добрия си мач на четвъртфиналите, но успя да се възползва от множеството грешки и сривове в играта на Павлюченкова. Рускинята на два пъти повеждаше с пробив в първия сет, но успяваше веднага до допусни рибрейк, а при 6:5 не успя да вземе подаването си и да стигне до тайбрек. Нещо повече - сервирайки за оставане в сета, тя направи цели 3 двойни грешки. 


Втората част отново започна с пробив за Павлюченкова още в първия гейм, но във втория Мугуруса го върна, като Павлюченкова допусна 2 двойни грешки при опита си да затвърди. При 3:2 испанката проби за втори път и до края на мача загуби само 2 точки при свой сервис, за да си осигури успеха. 


До този момент Халеп и Мугуруса имат пет изиграни двубоя помежду си и едно отказване на румънката преди мача, като общо Мугуруса води с 4:2. За последно те играха на "Ролан Гарос" през 2018-та година, когато по пътя към титлата Халеп стигна до успех срещу Мугуруса именно на полуфинал след победа в два сета. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини