Тийм: Рафа е легенда, победата ми е от огромно значение



30-01-2020 10:10 | Станко Димов

Доминик Тийм имаше баланс 0:5 победи срещу Рафаел Надал в двубоите им от турнири от Големия шлем, преди двамата да се срещнат на четвъртфиналите на Australian Open в сряда. Австриецът този път успя да наложи волята си и след успех със 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (6) се класира за полуфиналите в Мелбърн за първи път в кариерата си.

„Чувството да победиш световния №1 е страхотно. Рафа е легенда, това е победа с огромно значение за мен“, коментира Тийм, който навакса изоставане с пробив в първите два сета и успя да спечели 3 тайбрека срещу шампиона от 2009 г. За Тийм това беше 7-ма победа от 10 мача срещу Големите трима от старта на сезон 2019 насам (2:2 срещу Надал, 2:1 срещу Новак Джокович и 3:0 срещу Федерер).

„Беше невероятен мач, епична битка, която продължи повече от 4 часа. Мисля, че и двамата бяхме на много високо ниво. Това е нещото, което ме радва най-много. Както, разбира се, че съм за първи път полуфиналист на Australian Open“, добави австриецът.

„Рафа е един от най-великите за всички времена и ако искаш да имаш шанс срещу него трябва всичко в играта ти да функционира максимално. В това число и играта в защита. В някои ключови моменти, като този при 6:6 в тайбрека на четвъртия сет, моето представяне в защита беше отлично. Успях да направя страхотен минаващ удар. За да победя играч като Надал, трябва да разполагам с такива удари“, сподели още Тийм.

„Мисля, че успях да развия значително играта си в защита. В предишни години играех добре в атака, но когато ставаше въпрос за отбрана не бях кой знае какво. За мен е супер важно да знам, че когато не контролирам разиграването мога да направя удар, с който да обърна нещата в моя полза“.

На полуфиналите в петък Тийм ще се изправи срещу Александър Зверев. Някой от тях двамата ще има възможността да прекъсне серията от 12 последователни титли на представители на Голямата тройка. За последно това стори Стан Вавринка, който успя да победи Новак Джокович на финала на US Open 2016.

„Няма да бъде никак лесно, защото който и от нас да спечели на полуфиналите, след това ще трябва да се справи с Джокович или Федерер“, коментира Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини