Националките ни: Няма от какво да се притесняваме



01-02-2020 14:21 | Tennis24.bg

Женският ни национален отбор по тенис заминава утре за Талин, където от 5 до 8 февруари ще играе срещу силните отбори на Украйна и Хърватия в група I на зона Европа/Африка за „Фед Къп". Днес нашите момичета направиха последната си тренировка в зала „София". България ще бъде представена в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова с капитан Дора Рангелова.

„Основната ни цел е да останем в групата. Надеждите, разбира се, са да играем за изкачване, но ще ни бъде много трудно, особено срещу Украйна. Те ще бъдат представени от най-добрите си тенисистки. Първата ни среща е с Хърватия и се надяваме да започнем с победа. Момичетата се чувстват много добре и се надявам да покажат най-доброто на което са способни" заяви пред журналистите капитанката на България - Дора Рангелова.

„Аз гледам да нямам сериозни очаквания. Това ти пречи да се концентриаш върху самото представяне. Миналата година се сработихме добре като отбор. Всички проведохме добра зимна подготовка. Надявам се да победим всеки отбор. Искаме реванш от Украйна, разбира се. Миналата година се представихме добре. Надяваме се да успеем да победим", коментира Вики Томова.

„Голяма отговорност е да играеш за България. Сега имаме повече опит. На мен ще ми е пета година. Изабелла също има голям опит. Почти всяка година сме били в отбора. Имах възможност да поговоря и да тренирам с Алекс и Мико. Те се бориха като истински български лъвове на ATP Cup. Да, разбира се, че тяхното представяне ни влияе положително", добави Вики.

„Няма от какво да се притесняваме. Ще сме по-отпуснати, защото ще играем срещу състезателки от най-висока световна класа. Ние няма какво да губим и ще дадем всичко от себе си", коментира Изабела Шиникова.

Гергана Топалова и Петя Аршинкова се завърнаха от 10- дневна подготовка на Националния тенис център на Чехия в Прага.
„Много добра подготовка направихме в Чехия. Благодарим на родната федерация за това, че ни помогна за нея. Чешките тенисисти са големи професионалисти. Всеки ден можеш да ги гледаш какво правят. Научихме, че трябва здрава подготовка", добавиха Аршинкова и Топалова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини