Муратоглу за Серина: Трябва да направим промени



04-02-2020 12:01 | Станко Димов

Серина Уилямс трябва „да промени стратегията си“ и да „приеме реалността“, след като не успя да спечели титла от Големия шлем след завръщането си на корта. Това каза наставникът на американката Патрик Муратоглу в интервю за „Би Би Си“.

38-годишната американка, носителка на 23 титли от Големия шлем, загуби 4 финала в Шлема след завръщането си на корта след майчинство.
През януари тя записа разочароващо представяне на Australian Open, където отпадна още в третия кръг след поражение от Киан Ван.

„Трябва да приемем факта, че нещата не се получават“, коментира Муратоглу.

„Може би трябва да подходим от различен ъгъл, с различна стратегия и различни цели, които тя може да реализира. Серина е позитивно настроена, но в същото време е нормално да изпитва и разочарование, след като не може да спечели титла от Шлема. Трябва да се сблъскаме с реалността, но в същото време да останем позитивни и да вярваме, че тя може да го направи. В противен случай изобщо нямаше да е на корта. Тя вярва, че може да го направи. Аз също и вярвам. Не е далеч, но трябва да направим някои промени“.

След двубоя срещу Ван Киан Уилямс сподели, че е допуснала „твърде много грешки за професионален спортист“. Американката работи с Муратоглу от 2012 г. насам, като в този период успя да спечели 10 трофея от Големия шлем. Тя се завърна на тенис корта 4 месеца след раждането на дъщеря ѝ Олимпиа и се опитва да изравни постижението на Маргарет Корт от 24 титли от Шлема.

През януари Серина спечели първа титла след завръщането си, триумфирайки на турнира в Окланд.

„Не вярвахме, че ще загуби толкова рано. Не вярвахме, че ще загуби изобщо“, добави Муратоглу относно поражението на Уилямс в третия кръг на Australian Open.

„Тя има всичко, за да приключи с тениса. Спечелила е 23 титли от Големия шлем. Но тя реши да се завърне, да направи всички тези усилия отново, за да подобри рекорда и да стане №1 в историята. Серина играе тенис на високо ниво, но трябва да разберем какво не и достига. Има огромна разлика от това да играеш на финал и това да спечелиш финал“, категоричен е Муратоглу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини