България започва срещу Хърватия на Фед къп



България започва срещу Хърватия на Фед къп
Свързани турнири
Тагове
04-02-2020 12:23 | Tennis24.bg

България ще започне утре участието си в турнира от група I на зона Европа/Африка на ФЕД Къп.  Нашите момичета попаднаха в група „А" заедно с отборите на Украйна и Хърватия. Надпреварата ще се проведе в Талин (Естония) от утре до събота.

България е в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова. Капитан на България за "Фед Къп" е Дора Рангелова.

В първата си среща българките ще се изправят срещу Хърватия. Първа ракета на Хърватска е Яна Фет, която е номер 234 в света. Втората ракета Тена Лукач е номер 268, а третата Леа Бошкович номер 300. В състава прави впечатление и Дария Юрак, която е номер 32 в световната ранглиста по двойки. Капитан на хърватките е Ива Майоли, която е достигала до четвърто място в световната ранглиста за жени.

Украйна притежава излючително силен състав. Първата им ракета е Елина Свитолина е номер 4 в световната ранглиста. Втората ракета Даяна Ястремска е под номер 26 в света, а третата е Катерина Козлова номер 87. През миналата година България отстъпи драматично с 1-2 победи на Украйна, а Вики Томова записа впечатляваща победа над Катерина Козлова.

Отборите са разпределени в две групи (една с три отбора и една с четири). Победителите от всяка група ще играят на финал за спечелване на промоция. В група „B" са отборите на Италия, Австрия, Естония и Гърция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини