В четвъртфиналите: Джокович срещу Ферер, Федерер среща Сьодерлинг



05-05-2011 18:40 | Станко Димов

Световният номер 2 Новак Джокович продължава с наказателната си акция. Сърбинът, който все още няма загуба от началото на годината, се класира за четвъртфинал на турнира в Мадрид. Поредна негова жертва стана Гилермо Гарсия-Лопес, който успя да вземе едва 3 гейма – 6:1, 6:2 след 51 минути игра.

 

Успехът е 29-ти пореден през 2011 за Джокович, който се е запътил здраво към шести трофей за сезона. Ноле допусна само 5 непредизвикани грешки, а в същото време записа 24 печеливши удара. Следващият съперник на сърбина ще бъде Давид Ферер.


Място на четвъртфинал си гарантира и финалистът от последните две години Роджър Федерер. Швейцарецът се разправи с 6:4, 6:3 с Ксавие Малис въпреки, че имаше някои колебания през първия сет. Припомняме, че късно снощи Федерер трябваше да отразява мачбол в мача си с Фелисиано Лопес, който продължи повече от два часа.

Федерер поведе с 4:1 в първия сет, но допусна Малис да стигне до равенство. След това обаче швейцарецът успя отново да вземе превес и спечели с 6:4. Вторият сет бе още по-добър за бившия номер 1, който в края на мача вече се забавляваше на корта.

 

Повече от труден се очертава да бъде следващият мач за Федерер, тъй като срещу Робин Сьодерлинг.


Големият печеливш от вчерашния ден се казва Рафаел Надал, който се класира без игра за следващата фаза. Неговият съперник Хуан Мартин Дел Потро взе решение да не излиза на корта, тъй като има контузия. Съперник на Рафа за място сред четиримата най-добри ще бъде Микаел Лодра.

Така на практика от сблъсък между Федерер и Надал ни дели само по една победа още за двамата големи шампиони.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини