Успешен старт за Григор Димитров в Ротердам



10-02-2020 22:10 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа участието си на турнира в зала в Ротердам, който е от категория АТП 500. В среща от първия кръг най-добрият български тенисист се наложи с 2:0 сета над Денис Шаповалов, в отделните части 6:3, 7:6 (3).

Срещата продължи 90 минути, а във втория кръг Димитров ще играе с победителя от дуела между Феликс Оже-Алиасим и Ян-Ленард Щруф, които ще премерят сили във вторник.

С ранен пробив във втория гейм Димитров си осигури летящ старт в мача, а впоследствие това се оказа напълно достатъчно за него да се поздрави с успех в откриващия сет.

През втората част българинът изпитваше известни затруднения при начален удар, но въпреки това до пробиви не се стигна. В тайбрека Димитров действа безупречно и след успех със 7:3 точки си гарантира крайната победа.

Това беше втори мач между двамата, а българинът продължава да няма загубен дори сет срещу този опонент. Днешният двубой беше под №20 за Димитров в Ротердам, където балансът му е 13:7 победи. За последно той участва в надпреварата през 2018 г., когато отстъпи на финала пред Роджър Федерер.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини