Мугуруса се завръща в Дубай, Андрееску не



12-02-2020 11:02 | Станко Димов

Финалистката от Откритото първенство на Австралия Гарбине Мугуруса получи „уайлд кард“ и ще участва на започващия следващата седмица турнир на твърди кортове в Дубай, похвалиха се организаторите.

Бившата №1 в света, която е и двукратна полуфиналистка в Дубай (2015, 2018), се присъедини към Ким Клайстерс, която също получи „уайлд кард“ и ще направи дългоочакваното си завръщане на корта.

„Гарбине е достигала до първото място в света и определено отново намира най-добрата си форма“, коментира турнирният директор Салах Талак.

За съжаление, шампионката от US Open Бианка Андерееску беше принудена да се оттегли от турнира заради продължаващите проблеми с коляното ѝ. Канадката получи контузия по време на финалите на WTA в Шънджън, в резултат на която пропусна Откритото първенство на Австралия.

„За съжаления няма да бъда в състояние да се конкурирам на турнира в Дубай следващата седмица. Не съм на 100% възстановена и след консултация с моят медицински екип решихме, че няма смисъл да предприемаме излишни рискове. С всеки изминал ден се чувствам по-добре и се доближавам до завръщането ми на корта, но турнирът в Дубай е твърде скоро за мен. Надявам се, че ще участвам там следващата година“, сподели Андрееску.

Освен Мугуруса и Клайстерс, в Дубай следващата седмица в игра ще видим шампионката от миналата година Белинда Бенчич, победителката от сезон 2015 Симона Халеп, спечелилата Australian Open в началото на месеца София Кенин, както и Каролина Плишкова, Кики Бертенс, Маркета Вондрушова, Даяна Ястремска, Аманда Анисимова и др.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини